Eddig 11 halottja és 64 sebesültje van a mai Ukrajna elleni orosz támadásoknak

háború
2022 október 10., 13:53
comments 2

Legalább 11 ember meghalt és 64 megsebesült hétfőn az Ukrajna-szerte végrehajtott orosz rakétacsapásokban - közölte az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat. Telegramon azt is közzétették, hogy a támadásokat követően négy régióban – Lvivben, Poltavában, Szumiban és Ternopilben – nem volt áram, és az ország más részein is megszakadt az áramszolgáltatás.

Sérült civil Kijevben október 10-án reggel.
photo_camera Sérült civil Kijevben október 10-án reggel. Fotó: WOLFGANG SCHWAN/Anadolu Agency via AFP

Eközben a Nemzetközi Vöröskereszt bejelentette, hogy biztonsági okokból szüneteltetik a tevékenységüket Ukrajnában. A szervezetnek körülbelül 700 munkatársa dolgozik szerte az országban, tíz helyszínen, segélyeket és gyógyszert juttatnak el többek között azoknak az ukránoknak, akik hazájukon belül menekültek más régióba.

A Vöröskereszt mellett a Norvég Menekültügyi Tanács is (NRC) azt közölte, hogy ideiglenesen leállítják a munkájukat, amíg újra biztonságosabbá válik a helyzet. „Nem tudunk segíteni a kiszolgáltatott közösségeken, amikor segélyszervezeteink bombazápor elől bujkálnak és félnek az ismétlődő támadásoktól” – mondta Jan Egeland, az NRC főtitkára. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.