A kormánynak elég csak decemberre teljesítenie az EU korrupcióellenes kéréseit

POLITIKA
2022 október 12., 14:15
comments 12

Az uniós tagállamok várhatóan két hónap extra haladékot adnak a magyar kormánynak arra, hogy teljesítse a a korrupció és a csalás megfékezésével kapcsolatos követeléseket, mielőtt a több milliárd eurónyi forrás odaadásáról döntenének, tudta meg a Bloomberg. A lap forrásai szerint a tagállamok igazságügyi miniszterei csütörtökön dönthetnek a határidő kitolásáról. Ehhez a tagállamok minősített többsége szükséges.

Az Európai Bizottság szeptemberben tett javaslatot 7,5 milliárd eurónyi uniós támogatás befagyasztására, valamint a világjárvány helyreállítására szánt további 5,8 milliárd eurói szintén jóváhagyásra vár.

Szeptemberben az Európai Bizottság is azt javasolta a tagállamoknak, hogy várjanak a büntetés élesítésével. Akkor azt ajánlották, hogy hogy november 19-ig még várjanak a döntéssel, mert addig a magyar kormány érdemi reformokat hozhat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.