Herszon városához közeledik a front

külföld
2022 október 13., 07:07
comments 5

Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma szerint az oroszok Herszon városában elrendelték egyes civilek evakuálásának előkészítését. A dél-ukrajnai város még márciusban került az oroszok kezére, ez volt az első nagyobb település, amit el tudtak foglalni. Emlékezetes, hogy az ukrán lakosság napról napra tüntetett ukrán nemzeti lobogókkal az utcákon a megszállók ellen. Herszon és környéke az oroszok által nyolc éve megszállva tartott Krím-félsziget vízellátása miatt kulcsfontosságú, itt van ugyanis egy csatorna, amit az ukránok 2014-ben egy gáttal elzártak.

Herszon is egyike volt annak a négy megyének, ahol szeptember végén csak Moszkva és Phenjan által elismert úgynevezett népszavazást tartottak a terület Oroszországhoz csatolásáról.

A Herszon régióban folyamatosan vesztenek területeket az oroszok, szerdán magában a városban is bomba robbant.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.