Másfél kilométeres élőlánccal, közel háromezren tiltakoztak Zalaegerszegen a pedagógusokért

oktatás
2022 október 14., 09:36
comments 1

Másfél kilométeres élőláncot alkotva fejezték ki elégedetlenségüket, együttérzésüket, szolidaritásukat a résztvevők Zalaegerszegen a péntek reggel hétkor kezdődő demonstráción. A zalai frisshírek.hu beszámolója szerint nemcsak pedagógusok, de diákok és szülők is kiálltak az oktatás jövőjéért, a tanárokért, az autósok pedig dudálva fejezték ki szolidaritásukat.

Az élőlánc a Széchenyi tér, Kossuth utca, Kisfaludy utca, Mártírok útja, Kazinczy tér vonalat kötötte össze. A rendezvényen a következő célokért demonstráltak: új tanterv kidolgozása szakértők bevonásával, a diákok és tanárok óraszámainak csökkentése, azonnali pedagógus béremelés és aktualizált életpályamodell, a pedagógusok zaklatásának és elbocsátásának megszüntetése, a kirúgott budapesti tanárok visszahelyezése az állásukba és nyilvános bocsánatkérés tőlük.

A beszámoló szerint az esemény ellenére 7:50-kor minden iskolában megszólalt a csengő, és a tanárok többsége bement az iskolákba, ahol zavartalanul zajlik a tanítás, a városháza előtti téren csak egy kisebb tömeg maradt még egy kis időre.

link Forrás

Október 14-én, pénteken országszerte több iskolában is sztrájkkal tiltakoznak a tanárok, délután pedig a budapesti Hősök terére várható egy nagyobb megmozdulás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.