Zelenszkij: Az ország erőműveinek 30 százalékát tették tönkre az oroszok az elmúlt 8 napban

külföld
2022 október 18., 10:07
comments 13

Az ukrán elnök Twitteren reagált arra, hogy kedden tovább folytatódott az ukrán kritikus infrastruktúra elleni orosz támadás. Az orosz hadsereg napok óta nem a fronton támad, hanem a civil lakosság ellátására szolgáló közműveket lövi, ez pedig országszerte áramszünetekhez vezet, és van település, ahol a vízszolgáltatás is leállt. Zelenszkij arról is írt, hogy ilyen körülmények között nem lehetséges a tárgyalás a Putyin-rezsimmel.

link Forrás

Délelőtt mi is beszámoltunk arról, hogy kedd reggel országszerte több helyről jelentettek támadásokat, Zelenszkij ezzel kapcsolatban beszélt arról, hogy az elmúlt nyolc napban Ukrajna erőműveinek 30 százalékát pusztították el az oroszok, jelentős áramszüneteket okozva. Az ukránok ugyan igyekeznek mindenhol helyreállítani a rendszereket, de a folyamatos támadások megnehezítik a dolgukat, és a közelgő tél is súlyos problémákat okozhat.

A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy csökkentsék az áramfogyasztásukat, amennyire csak lehet. Egy ukrán képviselő arról beszélt a BBC-nek, hogy előzetesen is arra számítottak, hogy az ősz beálltával az orosz hadsereg fokozni fogja az energetikai infrastruktúra elleni támadásokat, és tényleg ez történik most.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.