New Yorkban felmentették Kevin Spacey-t az ellene indított szexuális zaklatási perben

szexuális zaklatás
2022 október 21., 06:48
comments 17

A pert Anthony Rapp indította Kevin Spacey-vel szemben, azt állította, hogy a színész 1986-ban egy bulin fogdosta őt, amikor Rapp még csak 14 volt. A most 50 éves Rapp 2020 szeptemberében nyújtotta be a keresetet, akkor 40 millió dollár kártérítést követelt.

photo_camera Fotó: EREN ABDULLAHOGULLARI/Anadolu Agency via AFP

Rapp azt állította, hogy Spacey 26-27 éves lehetett, amikor találkozott vele egy bulin a színész manhattani lakásán. Rapp állítása szerint Spacey egy ágyra fektette, majd ráfeküdt.

Csütörtökön egy manhattani szövetségi bíróságon az esküdtszék végül úgy ítélte meg, Rapp ügyvédei nem tudták bizonyítani, hogy Spacey zaklatta Rappet.

Kevin Spacey júliusban még Londonban állt bíróság előtt négyrendbeli szexuális zaklatás vádja miatt. Ártatlannak vallotta magát, az ügyben 2023 júniusában kezdődik a tárgyalás.

2018 nyarán hat zaklatási ügyben indult nyomozás Spacey ellen, 2019-ben az egyik esetben ejtették ellene a vádat. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.