Egy óriáskígyó gyomrában találtak meg egy indonéz nőt

természet
2022 október 26., 18:42
comments 4

Megölt és lenyelt egy piton egy nőt Indonézia Jambi tartományában – írja a BBC. Az ötvenes éveiben járó nő egy kaucsukültetvényre ment dolgozni, de mivel aznap nem tért haza, keresni kezdték. A holttestét a kígyó gyomrában találták meg.

A lap beszámolója szerint az óriáskígyó legalább öt méter hosszú volt, a holttestet szinte sértetlenül találták meg benne.Bár az ilyen esetek ritkának számítanak, nem ez az első alkalom, hogy Indonéziában valakit lenyelt egy piton: az országban két hasonló halálesetet is jelentettek 2017 és 2018 között.

Egy szakértő korábban azt mondta a BBC-nek: a pitonok jellemzően patkányokat és más kisebb állatokat esznek, „de amint elérnek egy bizonyos méretet, már nem foglalkoznak a kisebb zsákmányokkal, mert nem biztosítanak nekik elegendő kalóriát".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.