Elmenekült Oroszországból Kszenyija Szobcsak, a népszerű tévés, Vlagyimir Putyin egykori mentorának lánya

Média
2022 október 26., 14:58
comments 5

Megszállták a hatóságok Kszenyija Szobcsak népszerű orosz tévés villáját, miután kedden letartóztatták az érdekeltségébe tartozó médiacég, az „Osztorozsno, Megyija” (Vigyázat, Média) ügyvezetőjét – írja a Moscow Times. A műsorvezetőt már nem találták otthon: valószínűleg időközben elmenekült az országból.

Az orosz hatóságok azután tartottak razziát Szobcsak Moszkva melletti villájában, hogy cégtársát, Kirill Szuhanovot egy zsarolási ügyben őrizetbe vették egy moszkvai étteremben.

Az orosz RBC hírügynökség szerint Szuhanov és Szobcsak pénzt kért kormánytisztviselőktől azért, hogy a tudósításaikban ne kritizálják őket. A zsarolási ügyben Szuhanov mellett őrizetbe vették Arian Romanovszkijt, a Tatler orosz divatmagazin egykori szerkesztőjét is.

A TASSZ orosz állami hírügynökség meg nem nevezett forrásokra hivatkozva arról is beszámolt, hogy bár a hatóságok a moszkvai vnukovói repülőtéren tervezték őrizetbe venni a műsorvezetőt, Szobcsak Fehéroroszországon keresztül Litvániába szökött. Nem világos, hogy meddig akar ott maradni – írják a jelentésben.

Kszenyija Szobcsak Szentpétervár első demokratikusan megválasztott polgármesterének, Anatolij Szobcsaknak a lánya, aki annak idején segített beindítani Vlagyimir Putyin politikusi karrierjét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt