Jogsértő tartalom miatt megbírságolták a Pesti TV-t

Média
2022 október 28., 09:04
comments 3

Bejelentés alapján indított vizsgálatot a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a Pesti TV tavaly december 22-én sugárzott műsora ellen. Az NMHH közleménye szerint a „Gulyás Márton és a Partizán Magyarországra is elhozta a transznemű karácsonyt” címmel közzétett műsort kifogásolták.

A testület az emberi méltóság megsértése és a kirekesztésre alkalmas tartalom közzététele szempontjából is vizsgálta a műsorban elhangzottakat. A vizsgálat megállapította, hogy a kérdéses tartalom mindkét szempontból jogsértő volt, ezért a testület összesen 400 ezer forint bírságot szabott ki a Pesti TV médiaszolgáltatójára.

A közleményben hozzáteszik, hogy bár a Pesti TV médiaszolgáltatásként július 10-én megszűnt, a kifogásolt tartalom a pestisrácok.hu oldalon azóta is elérhető. A bírságon felül a médiaszolgáltatót a jogsértésről tájékoztató közlemény közzétételére is kötelezték.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt