Most, hogy Elon Musk a főnök, akár Trump is visszatérhet a Twitterre

Média
2022 október 28., 10:04
comments 11

Miután Elon Musk végre megvette a Twittert 44 milliárd dollárért, és rögtön ki is rúgta a vezetőket, a Bloomberg szerint azzal folytathatja, hogy visszaengedi azokat, akiket korábban örökre kitiltottak a Twitterről. Például Donald Trumpot, akinek 2021 januárjában függesztették fel végleg a Twitter-fiókját, miután két bejegyzésben is magasztalta a Capitoliumot megrohamozó rajongóit.

A Bloomberg azt írja, Musk azért függesztené fel a tiltásokat, mert „nem hisz az élethosszig tartó tiltásokban”.

Egyelőre csak annyi biztos, hogy Musk nemcsak tulaj, de vezérigazgató is szeretne lenni a Twitter élén a Tesla, illetve a SpaceX vezetése mellett. Ami pedig nem biztos, de számítani lehet rá, hogy Musk viszonylag gyorsan és könnyen fogja felkavarni az állóvizet, miután azt mondta, biztosítani akarja a „szólásszabadságot” az oldalon.

Korábban több szakértő is azt mondta, attól tartanak, hogy a Twitter Musk irányítása alatt lehetővé tenné az autokráciák propagandistáinak, „hogy még nagyobb pusztítást végezzenek, mint eddig”. Erről bővebben ebben a cikkben írtunk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.