A jelenlegi információk alapján se magyar áldozata, se sérültje nincs a szöuli tragédiának

külföld
2022 október 30., 10:02

A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján nincs magyar állampolgár sem az áldozatok, sem a sérültek között, ahogy segítségkérés sem érkezett a Szöuli Magyar Nagykövetségre - tájékoztatta Paczolay Máté külügyi szóvivő az MTI-t vasárnap.

photo_camera Fotó: JUNG YEON-JE/AFP

Elmondta, az ügyben eljáró konzulok folyamatos kapcsolatban állnak a hatóságokkal, beleértve a kerületi rendőrkapitányságot, az érintett kórházakat és koreai külügyminisztérium illetékes egységét is. A nagykövetség rendkívüli ügyeleti rend keretében üzemel, tette hozzá.

Vasárnap délelőttre 153-ra emelkedett a szöuli tömegpánik áldozatainak száma, és 82 sérültről is tudni. Szombat este Halloween-napi ünnepségre ment ki az utcákra rengeteg ember, és a belváros szűk, emelkedő utcáiról ismert negyedében egyelőre ismeretlen okból pánik tört ki, a tömeges torlódásokban pedig sokan életüket vesztették.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.