Szemben a forgalommal húzta rá a kormányt egy biciklis futárra a VII. kerületben

bűnügy
2022 október 30., 07:22
comments 13

Tavaly októberben Budapesten, a VII. kerületi egyirányú Kisdiófa utcában egy autó szembe ment a forgalommal. Az esetet rögzítette egy szabályosan közlekedő autó fedélzeti kamerája, amin az is látszott, hogy a szabálytalanul közlekedő autó mellé odahajtott egy biciklisfutár, hogy kérdőre vonja. Ezután annyit látni, hogy a sofőr válaszul a kormányt a kerékpáros felé tekerte, majd gázt adott és elütötte.

link Forrás

A rendőrség közleménye szerint ezután az autós tolatva elhagyta a helyszínt, de néhány perccel később visszaért; ekkor fogták el az erzsébetvárosi rendőrök. A futár az ütközés következtében súlyosan megsérült.

Később kiderült, hogy a futárra már egy utcával korábban ráhúzta a kormányt, és abban az utcában is szabálytalanul, forgalommal szembe haladt az autós. Ezért jött utána a futár, hogy kérdőre vonja, mi történt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály munkatársai a 27 éves K. Richárd jogosítványát elvették és súlyos testi sértést okozó közúti veszélyeztetés bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Vallomásában a férfi végig tagadta a bűncselekmény elkövetését, állítása szerint tíz éve vezet, de nem vette észre az egyirányú utcát jelző táblákat, a Dob utcában egy parkolóhelyről kiálló autó miatt húzta az út szélére a kormányt, és a Kisdiófa utcában is véletlen ütötte el a biciklist, amikor rájött, hogy rosszul kanyarodott be az utcába és meg akart fordulni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az ügy iratait pedig a napokban átadták az ügyészség részére, közölte vasárnap a rendőrség.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.