Kedden akár vissza is térhet Netanjahu a miniszterelnöki székbe

külföld
2022 október 31., 09:13
comments 8

A „Bibi-busz”, Benjamin Netanjahu kampányverdája elől adott riportot a Wall Street Journal. Izraelben ugyanis választások lesznek kedden. Négy éven belül ötödszörre voksolhatnak az országban. A riport szerint a 73 éves politikus arról hívta fel a híveit, hogy mindenki győzzön meg még egy embert és minél többen menjenek el a szavazófülkékbe.

photo_camera Netanjahu támogatói a vasárnapi kampányrendezvényen. Fotó: MOSTAFA ALKHAROUF/Anadolu Agency via AFP

A cikk fontosabb része a friss közvélemény-kutatások ismertetése. Azok némiképp eltérnek. Néhényban Netanjahu jobboldali koalíciójának minimális előnye van, 61 mandátumot szerezhet a 120 fős Knesszetben. Több olyan felmérés született, amely 60-60 arányban jósolja az eredményt a jobboldali koalíció és a centrista Yair Lapid vezette koalíció között.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt