Egyre rövidebbek az orrszarvúk orrszarvai

ÁLLAT
2022 november 01., 11:17
comments 2

Az elmúlt évszázadban fokozatosan egyre rövidebbek lettek az orrszarvúk szarvai - írja a Helsinki Egyetem új kutatására hivatkozva a Guardian. A kutatás szerint ez annak az eredménye lehet, hogy az orvvadászok a nagyobb szarvú példányokra vadásznak.

A kutatást vezető Oscar Wilson a Guardiannek elmondta, a rövidülésre az állatokról készült archív képekből és abból következtettek, hogy hasonló tendenciát figyeltek meg más orvvadászok által „kedvelt" állatok, mint például az elefántok esetében is.

Az orrszarvú mindig is nagyon keresett volt az orvvadászok körében, de Kínában és Vietnámban a mai napig orvosi célokra is használják az orrszarvú szarvat, por formájában. Tavaly újra tömegével kezdték el gyilkolni az állatokat Afrikában - a mára megmaradt orrszarvúk 80 százaléka a Dél-afrikai Köztársaságban él -, miután a járványügyi korlátozások lazításával újra könnyebben tudtak közlekedni az orvvadászok.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.