Életfogytiglant kapott a szegedi hajléktalanok gyilkosa

bűnügy
2022 november 03., 13:54
comments 4

Életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta első fokon a Szegedi Törvényszék azt a férfit, aki szabadulása után egy nappal brutálisan meggyilkolt két hajléktalant Szegeden 2021 elején.

A vádlott többszörösen büntetett előéletű, jelenleg is börtönben ül. A törvényszék úgy döntött, nem bocsátható feltételes szabadságra, mivel az igazságügyi elmeorvos szerint nem kizárható, hogy újabb bűncselekményeket követne el.

A két hajléktalan és harmadik társuk egy újszegedi kiserdőben lakott fából és fóliából tákolt házukban. A vádlott alkalmanként a sértettek engedélyével ott tartózkodhatott, de nem aludhatott a házban. Amikor egyikük hosszabb ideig nem volt otthon, mégis beköltözött a házba. Az egyik sértett visszatértekor elzavarta. Január 6-án a vádlott visszatért, egy bozótvágó késsel többször fejbe ütötte őket, majd elvágta a torkukat. A kijárási tilalom miatt még aznap rendőrök igazoltatták a férfit, és vérfoltokat vettek észre a ruháján. A vádlott szinte mindent bevallott, azt is elmondta, hogy ha a harmadik társ ott aludt volna, őt is meggyilkolta volna.

Horváth-Tóth Imola bíró az indokolás során úgy fogalmazott, csak az elkövető elszigetelésével érhető el a társadalom védelme.

Az ítélet ellen a vádlott és védője eltérő minősítés és enyhítés érdekében fellebbezett. (MTI)

photo_camera A gyilkos előálítása Fotó: police.hu

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.