Az Origo már azon röhög, hogy Ukrajna korábban áramot ígért Európának, most meg nem tud szállítani, mert szétbombázták az erőműveiket

Média
2022 november 04., 12:46
comments 32

Amikor a kormánypropaganda zászlóshajója, az Origo éppen nem félmeztelen nőkkel próbálja bevonzani a polgári-konzervatív közönség kattintásait, a „Napi balfék” című rovatban szokott gúnyolódni ellenzéki politikusokon vagy bárkin, aki valamiért nem kedves a rendszer számára.

Most Volodimir Zelenszkijen, az Oroszország által megtámadott Ukrajna elnökén röhögnek, aki korábban azt nyilatkozta, kész növelni az áramexportot az energiaválsággal küzdő EU-nak, most bezzeg már az EU akar áramot szállítani az energiaválsággal küzdő Ukrajnának.

Az már nem derül ki a képről, hogy „a balfék” azért került bajba mégis, mert Vlagyimir Putyin parancsára szétbombázták az ukrajnai erőművek harmadát, így milliók maradtak áram nélkül.

photo_camera Fotó: Origo

Az Origo néhány hete azt állította, Ukrajna megtámadta Oroszországot, de korábban azt is bejelentették, hogy elkezdődött a harmadik világháború.

Miközben a hivatalos kommunikáció próbál egyensúlyozni, a kormánypárti médiabirodalom már tele van oroszpárti üzenetekkel. A Pesti Srácoknál videózó Georg Spöttle világossá is tette, hogy Oroszországnak szurkol a háborúban. A volt fideszes egyéni képviselőjelölt, aki elmondása szerint azóta is párttag, Aleppo orosz bombázását állította be az ukránok által elkövetett támadásnak. A Pesti Srácok főszerkesztője úgy kért bocsánatot, hogy közben azt mondta, ez nem hírhamisítás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt