Nukleáris elrettentési gyakorlatot tartott az Északi-tenger térségében a NATO

külföld
2022 november 04., 16:00
comments 1

"Rutin, ismétlődő gyakorlatotként" jellemzett nukleáris elrettentési hadgyakorlatot tartott a NATO Belgium, Nagy-Britannia és az Északi-tenger térségében.

link Forrás

A szövetséges erők főparancsnokságának közleménye szerint minden esetleges félreértés elkerülése végett Oroszország határától legalább ezer kilométer távolságban gyakorlatoztak hatvan harci géppel, köztük felderítő és újratöltő gépekkel.

A belga légierő egy F-16-os vadászgépe 2022. október 18-án, a Kleine-Brogel légitámaszpontról szállt fel, hogy résztvegyen a "Rendületlen dél" hadgyakorlaton.
photo_camera A belga légierő egy F-16-os vadászgépe 2022. október 18-án, a Kleine-Brogel légitámaszpontról szállt fel, hogy résztvegyen a "Rendületlen dél" hadgyakorlaton. Fotó: KENZO TRIBOUILLARD/AFP

A NATO szerint a "Rendületlen dél" (Steadfast Noon) gyakorlat célja 'a béke megőrzése, az agresszor elrettentése, a kényszerítés megelőzése" volt. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.