Telex: Leváltották a Petőfi rádió csatornaigazgatóját, de nem verik nagydobra

Média
2022 november 04., 11:34
comments 4

A Telex szerint hetekkel ezelőtt leváltották Béli Ádámot, a Petőfi rádió csatornaigazgatóját.

Ezt hivatalosan nem erősítették meg, viszont Demeter Szilárd - aki a műsorokat gyártó Petőfi Média Groupon keresztül érintett az ügyben - elárulta, hogy a jövőben Sivák Péter dolgozik a Petőfi Rádió és TV tartalmainak előállításán. Béli leváltásáról azt mondta, ez az MTVA hatásköre.

photo_camera Béli Ádám a mikrofonnal Fotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

Bélinek már a kinevezéséről is csak olyan sajtótájékoztatón számoltak be, ahová kizárólag kormányközeli lapokat hívtak. A közpénzből fenntartott rádió impresszumában nem szerepel a munkatársak neve, az MTVA vezetői közt pedig nincs megnevezve a Petőfi rádió és a Petőfi TV csatornaigazgatója. Az internetes archívumból látható, hogy augusztusban még ott volt Béli neve.

Sivák korábban három NER-közeli rádió, a Rádió 1, a Best FM és a Retro Rádió közös programigazgatója volt, írja a Telex.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt