Kaczynski szerint azért születnek kevesen, mert túl sokat isznak a fiatal nők

külföld
2022 november 08., 05:42
comments 33

„Ha a fiatal nők 25 éves korukig annyit isznak, mint a velük egykorú férfiak, ha ez a helyzet továbbra is fennáll, akkor nem lesz gyerek” - mondta Jaroslaw Kaczynski, a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság pártjának (PiS) vezetője a hétvégén. Kijelentése többekből felháborodást váltott ki.

photo_camera Fotó: Artur Widak/NurPhoto

„Persze röhöghetünk rajta, gyárthatunk mémeket belőle, de ez egy komoly, tragikus ügy” - reagált a baloldali Joanna Scheuring-Wielgus, aki szerint Kaczynski egy „patriarchális vén gazember”.

„Ahhoz, hogy alkoholista legyen, egy férfinak átlagosan 20 éven át kell túlzott mértékben [alkoholt] fogyasztani, míg egy nőnél elég két év" - bölcselkedett a PiS vezetője, aki állítása szerint az információit egy olyan orvostól szerezte, aki férfipácienseinek kétharmadát kigyógyította az alkoholizmusból, de női betegeivel nem járt ekkora sikerrel. A kormányfő felvilágosítást adott álláspontjáról, miszerint nem támogatja a korai gyermekvállalást, mivel „egy nőnek anyává kell érnie”. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.