Mészáros Lőrinc belevág az energiakereskedelembe

gazdaság
2022 november 09., 08:48
comments 15

Most, hogy az egekben van a gáz ára, Mészáros Lőrinc elérkezettnek látta az időt, hogy beszálljon az energiakereskedelembe. Magyarország leggazdagabb embere akvizíció útján érkezik meg a piacra, a Central Energy Trade Kft.-t vásárolja fel.

photo_camera Nem marad sötétben. Fotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA

A Mészáros Csoport közleményében termelővállalataik kiszámítható és stabil energiaellátásának szükségességével indokolta a lépést. Mészáros Lőrinc vállalatcsoportjának amúgy már eddig is része volt egy gáz- és egy áramszolgáltató (az Opus Tigáz, illetve az Opus Titász), valamint több áramtermelő (két napelempark, a bükkábrányi és a halmajugrai) vállalatban.

A Mészáros Csoport közleménye szerint a Central Energy Trade rövid távon a társaságcsoport saját vállalatainak évi mintegy másfél millió MWH-s energiaszükségletének ellátásában vállal majd jelentős szerepet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt