Decemberig Rogán viszi Palkovics feladatait

MUNKABÍRÁS
2022 november 14., 22:11
comments 13

Hétfő este hivatalosan is megjelent a Magyar Közlönyben a határozat Palkovics László lemondásáról, miután szerda óta terjedtek a hírek arról, hogy az eddig mindent végrehajtó miniszter nem csinálja tovább. Ezzel együtt a Technológiai és Ipari Minisztérium is megszűnik, a rendkívüli sajtótájékoztatóján Gulyás Gergely azt is elmondta, kik mit kapnak Palkovics portfóliójából:

  • az ipari területek Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszterhez kerülnek,
  • a közlekedés Lázár János építésügyi miniszterhez,
  • a felnőttképzés pedig Csák Jánoshoz kerül.
  • A paksi bővítés a külügyminisztériumnál marad;
  • az egyéb energiaügyekre külön minisztériumot hoznak létre december 1-től Lantos Csaba vezetésével.

Hogy decemberig mi lesz, azt Orbán Viktor egy külön miniszterelnöki rendelettel oldotta meg:

A technológiai és ipari miniszter feladat- és hatáskörének gyakorlásával a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető minisztert, azaz Rogán Antalt bízta megakinek a minisztériumát eleve hihetetlenül felpumpálták erre a ciklusra.

A miniszterelnök 2/2022. (XI. 14.) ME rendelete a technológiai és ipari miniszter feladat- és hatáskörét gyakorló miniszter kijelöléséről
photo_camera A miniszterelnök 2/2022. (XI. 14.) ME rendelete a technológiai és ipari miniszter feladat- és hatáskörét gyakorló miniszter kijelöléséről Forrás: Magyar Közlöny • 2022. évi 186. szám

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.