Ipsos: A magyarokat izgatja egyik legkevésbé a világbajnokság

foci
2022 november 14., 10:59
comments 16

Mérsékelten érdekli az embereket a közelgő katari focivébé az Ipsos felmérése szerint: harmincnégy ország felnőtt lakosságának 55 százaléka tervezi követni a meccseket. Nálunk ez az arány csak 28 százalék, ami még úgy is alacsonynak számít, hogy ki sem jutottunk a világbajnokságra.

Az Ipsos friss kutatása harmincnégy országban mérte a közelgő focivébé fogadtatását. A felmérésből kijött, hogy a vizsgált országok közül a magyarokat izgatja egyik legkevésbé a világbajnokság - csak minden ötödik állampolgár tervezi nézni a meccseket - de a vébén résztvevő Kanada, Hollandia és Belgium körében is mérsékelt az érdeklődés. Ugyan az olaszok sem jutottak ki, mégis várhatóan kétszer akkora arányban követik majd az eseményeket, mint a magyarok.

A katari vébét november 20. és december 18. között rendezik. Ez lesz a torna 92 éves történetében az első közel-keleti világbajnokság, és az első, amit télen rendeznek.

photo_camera Vendégmunkások Katarban Fotó: JEWEL SAMAD/AFP

A világbajnokságot rendező Katart egyébként élesen bírálták az emberi jogi szervezetek, a stadionokat építő vendégmunkásokkal való bánásmód és az azonos neműek közötti kapcsolatokat büntető, diszkriminatív törvények miatt. Miután a FIFA arra kérte a katari világbajnokságon részt vevő nemzeteket, hogy „mostantól a labdarúgásra koncentráljanak”, és ne politizáljanak, tíz európai szövetség is válaszlevelet küldött a szervezetnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt