Varga Mihály szerint minden rendben a magyar gazdasággal

gazdaság
2022 november 15., 09:35
comments 14

Bár a magyar GDP az előző három hónaphoz képest 0,4 százalékkal csökkent, ezzel pedig nagy lépést tett a technikai recesszió felé, Varga Mihály pénzügyminiszter szerint minden a legnagyobb rendben van.

Várakozások felett, 4,1%-kal erősödött a magyar gazdaság a III. negyedévben

- mondta a közösségi oldalára feltöltött videóban.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megye Díszpolgára díjjal kitüntetett Varga Mihály pénzügyminiszter a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat ünnepi megemlékezésén Szolnokon 2022. augusztus 17-én.
photo_camera A Jász-Nagykun-Szolnok Megye Díszpolgára díjjal kitüntetett Varga Mihály pénzügyminiszter a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat ünnepi megemlékezésén Szolnokon 2022. augusztus 17-én. Fotó: Mészáros János/MTI/MTVA

A pénzügyminiszter hangsúlyozta: ez az egyik legkedvezőbb adat az uniós országok között. Mindez szerinte azt jelenti, hogy a magyar gazdaság továbbra is ellenáll a háború és a szankciók káros hatásainak.

A negyedéves alapú 0,4 százalékos csökkenésről nem szólt semmit.

Elemzők szerint nem az a kérdés, hogy lesz-e recesszió a magyar gazdaságban, hanem az, hogy milyen mélységű és mennyire elhúzódó lesz. A közgazdászok akkor beszélnek recesszióról, ha legalább két egymást követő negyedévben is csökkent a GDP értéke, a most kijött adat alapján az év végére technikai alapon recesszióba kerül a magyar gazdaság.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.