Megfejthetetlen rejtély Kínában: két hete megállás nélkül sétál körbe-körbe több száz birka

rejtély
2022 november 18., 15:02
comments 21

Bizarr és különös videó jelent meg a Zsenmin Zsipao (People's Daily) kínai állami újság Twitterén, amin az látható, hogy több száz birka sétál körbe-körbe, megállás nélkül. Azóta kiderült, a birkák már majdnem két hete csinálják ezt, írja a Marca.

A birkák november 4-én kezdtek kísértetiesen körbe-körbe sétálni, erősítette meg az állatok gazdája, akinek a farmja Belső-Mongólia régióban van. Az ügyet tovább bonyolítja, hogy csak a 13-as (!!!) karám állatai viselkednek így.

Felvetődött, hogy a juhok a listeriosis nevű bakteriális betegségben szenvedhetnek – más néven „körözési betegség” –, ami általában a rossz minőségű szilázs miatt alakul ki. A Zsenmin Zsipao bejegyzésében azonban azt írják, hogy az állatok egészségesek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt