A két legnagyobb élő sakkozó játszmáját rakták fel Messi és Ronaldo sakktáblájára

sport
2022 november 20., 10:04
comments 9

Ahogy arra számítani lehetett, minden lájkrekordot kezd átírni az a fotó, amit tegnap egyidőben rakott fel a közösségi médiába Lionel Messi és Cristiano Ronaldo. A képet Annie Leibovitz készítette a Louis Vuitton megbízásából.

Semmit nem lehet tudni arról, hogy a két játékosnak volt-e fogalma róla, de a táblán nem random állnak a bábuk. Ez egy 2017-es Magnus Carlsen-Hikaru Nakamura meccs állása.

Magnus Carlsen vitán felül minden idők legnagyobb sakkozója, Nakamura a leghíresebb és leggazdagabb sakkozó jelenleg a norvég mögött. Róla azt kell tudni, mint Markó Ferkó egykori kollégánktól megtudtam -, hogy ő regnáló a feltaláló Bobbyról elnevezett Fischer-sakk, vagy Sakk960 világbajnoka, viszont sosem volt klasszikus világbajnok. Különösen erős a villám- és rapidsakkban, ezeken a világranglistákon nagyon elől van, blitzben vezet is, döbbenetes, 2909-es pontszámmal.

Namost, a fenti képen Ronaldo van világossal, vagyis ő Carlsen, Messi pedig Nakamura. De a minden idők legnagyobbjáról szóló goat-vitához talán mégsem lesz egy értelmetlen adu a kép, mert

a 2017-es sakkmeccs döntetlen lett.

Ha a katari vébé forgatókönyvét Hollywoodban írnák, akkor argentin-portugál döntő lenne a vége (elméleti lehetőség van rá a kieséses szakasz ágrajza alapján). Ez azért fontosabb szempont lenne a ki a legnagyobb vitában.

Mindkettejüknek ez lesz az 5. világbajnoksága, Messi volt már vb-döntőben 2014-ben, de hosszabbításban kikaptak a németektől, Ronaldónak egy elődöntő jött eddig össze, még 2006-ban.

Messi 19 vb-meccset játszott eddig, 6 gólt szerzett, 5 gólpasszt adott. Ronaldo 17 meccsen 7 gólt szerzett, 2 gólpasszt adott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.