Bognár György most is őrjöngeni fog, ha egy játékos szívrohamot kapna egy vébémeccsen

foci
2022 november 20., 19:52
comments 13

Majd másfél év telt el azóta, hogy 2021. június 12-én, az Európa-bajnokság dán-finn csoportmeccsén Bognár György teljesen elvesztette a fejét a stúdióban. Ez volt az a találkozó, aminek a 43. percében a dánok legnagyobb sztárja, Christian Eriksen egyszercsak összeesett. A stadionra néma csend ült, egyből látszott, hogy nagy a baj. Nagy is volt, Eriksen szíve leállt, ott a pályán kellett visszahozni az életbe. Bő tíz percen át küzdöttek érte.

Drámai, egyben sokszor megható jelenetek sorát láthattuk, kezdve attól, ahogy csapattársai élő falként takarják el a kamerák elől csapattársukat, akit éppen defibrilitároznak, egészen addig, amikor a dán csapatkapitány átfut a stadion másik végébe, hogy vigasztalni próbálja Eriksen a lelátón zokogva aggódó kedvesét.

Bognár Györgyöt, az M1 szakkomentátorát mindez nem nagyon érintette meg. Miközben a világ lélegzetét visszafojtva aggódott Eriksenért, Bognár egy órán át őrjöngött azon, hogy mit töketlenkedik az UEFA, miért nem folytatják a meccset.

Bognárt az eset után levették a képernyőről, de most, a világbajnokság idejére újra felkérték szakértőnek. Eltelt majd másfél év, lett volna ideje átértékelni a történteket. De nem így tett.

A világbajnokság kezdete előtt a Magyar Nemzetnek adott interjút, amiben a kérdésre, hogy akkor most már biztosan újra láthatjuk majd a képernyőn, ezt sikerült válaszolnia:

"Igen, elvállaltam, a csoportmérkőzések során tíz alkalommal leszek benn a stúdióban. Ha csak korábban nem kap valaki szívrohamot, mert akkor ismét kéngyelen leszek elmondani, hogy kinek mi a teendője" - közölte. "Nem egy ember drámáját kell közvetíteni, mert az nem tartozik a külvilágra, hanem a mérkőzést" - fejtegette tovább.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.