1244 határsértővel szemben intézkedtek a hétvégén a déli határon

belföld
2022 november 21., 06:17
comments 4

Péntektől vasárnapig 1244 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök a déli határnál - írja az mfor.hu rendőrségi adatok alapján. Csongrád-Csanád megyében a járőrök 17 esetben összesen 271 határsértőt tartóztattak fel vasárnap Ásotthalom, Domaszék, Mórahalom, Röszke, Szatymaz, Szeged és Tiszasziget közigazgatási területén.

„A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, albán, algériai, indiai, marokkói, palesztin, palesztin, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz” - olvasható a police.hu oldalon.

Fotó: Karnok Csaba/Délmagyar.hu
photo_camera Fotó: Karnok Csaba/Délmagyar.hu

Mi is írtunk arról, hogy 2022 novemberében szinte naponta buknak le Magyarország területén embercsempészek, akik tucatjával fuvarozzák az illegális bevándorlókat. Nem arról van szó, hogy a sajtó hirtelen elkezdett ezekkel a hírekkel foglalkozni, az ilyen események számának drámai növekedését a hivatalos statisztikák is bizonyítják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.