Már több mint egy éve megírta a kormánykritikus számát Majka, csak nem akarta a választások előtt kiadni

ZENE
2022 november 21., 07:43
comments 31

„A választások előtt nem akartunk ilyen dalt kiadni, nehogy elfogultsággal vádoljanak bennünket egyik vagy másik oldal iránt” – mondta a Blikknek Majoros Péter azután, hogy azt is elárulta, már több mint egy éve megírta az Azt beszélik a városban című számát. A dal, Majkától szokatlanul, politikai témákat feszeget. A szövegben megemlíti a vadászkiállítást, Szájer József ereszét, de pellengérre állítja például Jakab Péter parizerezését is.

link Forrás

Majkától már csak azért is fura a kormánykritikus elemeket tartalmazó szöveg, mert eközben a kormánypropagandában utazó tv2-nél dolgozik. Erről ezt mondta a Blikknek:

„Tizenhét éve dolgozom a TV2-nél, soha nem érdekelt, hogy épp ki a tulajdonosa. ... Tele van a naptáram, járjuk az országot az önálló koncertturnékkal, a fő bevételi forrásomat a zenei munkásságomból szerzem. Ezért sem értek egyet az efféle kritikákkal. Nekem semmi közöm ahhoz, ami a TV2 kapcsán zavarja az embereket.”

Az énekes továbbá azt mondja, vannak a kormánynak olyan intézkedései, amikkel egyetért, „de bőven akadnak olyan ügyek is, például a világkiállítás és az ereszen lecsúszás”, amelyek mélységesen felháborítják, és nem tud velük azonosulni. „Nem vagyok sem kormánypárti, sem ellenzéki, egyszerűen egy ember vagyok, aki kritizál” – mondja.

Majoros másfél éve még azért panaszkodott, hogy amikor meglátogatta Szijjártó Péter, „a nyakába szakadt egy gyűlöletcunami

Szijjártó Péter és Majka a Külügyminisztériumban 2021. április 19-én
photo_camera Szijjártó Péter és Majka a Külügyminisztériumban 2021. április 19-én Fotó: foto: Borsos Matyas

Az Azt beszélik a városban című dalt már több mint kétmillióan látták a YouTube-on. A szám népszerűségéről így beszélt az előadó: „Az embereknek már eléggé tele van a tökük azzal, ami történik a világban. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy mennyi mindent nem írtam bele a dalba, ami szintén aktuális volna.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.