Внимание, внимание: Szijjártó Péter Oroszországból üzent a budapesti amerikai nagykövetnek

POLITIKA
november 21., 13:35
comments 44

Az ATV interjút készített Szijjártó Péterrel az oroszországi Szocsiban. Megkérdezték, mi a külügyminiszter véleménye arról, hogy David Pressman, az új budapesti amerikai nagykövet azt mondta: „Aggodalommal tölt el, amikor látom, hogy Moszkvából repülnek rakéták a kijevi játszóterekre – és látom, hogy Magyarország külügyminisztere Moszkvába repül, hogy Facebook Live konferenciákat tartson a Gazprom központjából.”

Szijjártó azt mondta, szerinte „az lenne a helyes, ha a kölcsönös tisztelet talaján állva nem kommentálgatnánk egymás lépéseit”. Azt mondta, ő sem szokta kommentálni az amerikai nagykövet utazásait, és elvárja ezt fordítva is. Ráadásul Magyarország nemzeti érdeke az energiabiztonság fenntartása, és „amerikai javaslat még nem nagyon hangzott el arra nézvést, hogy ezt az energiabiztonságot hogyan lehetne reálisan elérni” – mondta Szijjártó.

photo_camera Fotó: Szijjártó Péter/Facebook

Szijjártó Péter az orosz Atomexpora utazott, ami szerinte „a nukleáris ipar egyik legfontosabb találkozója”. A programban ugyan nem találni más EU-s ország képviselőit, a magyar Atomenergia Hivatal alelnöke viszont kedden ad elő. Ezen kívül a TASZSZ jelentése szerint Oroszország megállapodások köt majd Belarusszal, Burundival, Zimbabwével, Kirgizisztánnal, Mianmarral, Nicaraguával és Üzbegisztánnal.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt