Földrengés volt Indonéziában, iskolások is meghaltak az összeomlott épületek alatt

Súlyos földrengés volt Indonéziában, a halálos áldozatok és sérültek között gyerekek is vannak. Az 5,6-os erősségű rengés hétfőn földcsuszamlásokat okozott, ami egész falvakat temetett maga alá a nyugat-jávai Cianjur közelében.

photo_camera Fotó: TIMUR MATAHARI/AFP

A helyi hatóságok közleménye szerint „a legtöbb áldozat gyerek”, mert a földrengés kora délután, iskolaidőben történt. A földrengést több tucat utórengés követte, a hatóságok szerint legalább 2200 ház omlott össze teljesen, és több mint 13 ezer embert evakuáltak.

A hatóságok több száz rendőrt és más mentőalakulatot vezényeltek a régióba, hogy segítsék a mentési munkálatokat. Indonézia katasztrófaelhárítási szervezete, a BNPB kedden azt közölte, hogy a halálos áldozatok száma már 103-ra emelkedett, 31 ember pedig eltűnt.

photo_camera Fotó: HANDOUT/AFP

A régió kormányzója, Ridwan Kamil korábban azt írta Twitteren, hogy 162 ember halt meg és háromszázan megsérültek. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt