Harmincnyolc ember halt meg, miután leégett egy ruhagyár Kínában

katasztrófa
2022 november 22., 19:19
comments 1

Harmincnyolcan meghaltak hétfőn a kínai Henan tartományban, miután kigyulladt az Anyang városban található Kaixinda ruhagyár, írja a CNN a kínai állami médiára hivatkozva. A Henan Daily állami lap szerint a gyárban elektromos tűz ütött ki, két sérültet kórházban ápolnak.

A Reuters szerint a balesetben elhunytak főleg nők, akik téli ruhákat varrtak a gyárban.

Ég a ruhagyár Anyang-ban, a kínai Henan tartományban. A tűzben legalább harmincnyolcan meghaltak.
photo_camera Ég a ruhagyár Anyang-ban, a kínai Henan tartományban. A tűzben legalább harmincnyolcan meghaltak. Fotó: CCTV via Associated Press

Kínában az elmúlt években rengeteg ipari baleset történt, ami aggályokat vet fel a méltányos kereskedelemmel kapcsolatban: hét évvel ezelőtt legalább 173 ember halt meg az északi Tiencsin kikötőváros vegyianyag-raktárában történt robbanásban, tavaly októberben hárman meghaltak és több mint harmincan megsérültek egy étteremben az északkeleti Senjangban, idén júniusban pedig egy ember meghalt, miután tűz ütött ki egy sanghaji vegyipari komplexumban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.