Harmincnyolc ember halt meg, miután leégett egy ruhagyár Kínában

katasztrófa
november 22., 19:19
comments 1

Harmincnyolcan meghaltak hétfőn a kínai Henan tartományban, miután kigyulladt az Anyang városban található Kaixinda ruhagyár, írja a CNN a kínai állami médiára hivatkozva. A Henan Daily állami lap szerint a gyárban elektromos tűz ütött ki, két sérültet kórházban ápolnak.

A Reuters szerint a balesetben elhunytak főleg nők, akik téli ruhákat varrtak a gyárban.

photo_camera Ég a ruhagyár Anyang-ban, a kínai Henan tartományban. A tűzben legalább harmincnyolcan meghaltak. Fotó: CCTV via Associated Press

Kínában az elmúlt években rengeteg ipari baleset történt, ami aggályokat vet fel a méltányos kereskedelemmel kapcsolatban: hét évvel ezelőtt legalább 173 ember halt meg az északi Tiencsin kikötőváros vegyianyag-raktárában történt robbanásban, tavaly októberben hárman meghaltak és több mint harmincan megsérültek egy étteremben az északkeleti Senjangban, idén júniusban pedig egy ember meghalt, miután tűz ütött ki egy sanghaji vegyipari komplexumban.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt