Harmincnyolc ember meghalt Kínában egy vegyiüzemben keletkezett tűzben

Hétfő délután tűz ütött ki a közép-kínai Anyang város közelében egy ipari és vegyi anyagokkal foglalkozó vállalat telephelyén. A tűzoltóknak három és fél órára volt szükségük, hogy eloltsák a tüzet, ezalatt harmincnyolc ember halt meg. Hogy közülük hányan voltak a vállalat dolgozói, arról egyelőre nincsenek pontos adatok.

Ahogy arról sem tudni részleteket, hogy mi okozta a tüzet, csak annyit közöltek a hatóságok, hogy a tűzzel kapcsolatban több embert is őrizetbe vettek.

A Guardian azt írja, Kínában viszonylag gyakoriak az ipari balesetek a gyenge biztonsági előírások miatt, illetve mert az azok betartásával foglalkozó tisztviselőket könnyű megvesztegetni.

Júniusban egy ember meghalt, egy másik pedig megsérült egy sanghaji vegyi üzemben történt robbanásban. Tavaly egy gázrobbanás 25 embert ölt meg és több épületet romba döntött Shiyan városában. 2019 márciusában 78 ember halt meg Yanchengben egy vegyi üzemben történt robbanás miatt, ami több kilométeres körzetben tett tönkre házakat. 2015-ben pedig Tianjinban egy vegyipari raktárban történt robbanás 165 ember halálát okozta. Utóbbi Kína eddigi legsúlyosabb ipari balesete volt. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt