Letartóztattak egy orosz tisztet, mert hagyta, hogy megvesztegessék egy mosógéppel

háború
november 22., 14:31
comments 4

A moszkvai katonai bíróság házi őrizetbe helyezte Ivan Mertviscsev ezredest, az orosz fegyveres erők mozgósításért felelős munkatársát, mert a vád szerint

hagyta, hogy az egyik komisszár megvesztegesse egy mosógéppel. A Kommerszant cikke szerint Mertviscsovnak novemberben kellett volna ellenőrzést tartania a ramenki járás egyesített katonai komisszárságánál. Egy héttel az ellenőrzés előtt az ezredes felhívta a katonai komisszárt, és figyelmeztette az ellenőrzésre. Azonban a beszélgetés során utalásokat tett arra, hogy információi szerint a katonai sorozóhivatalban „nagyon rosszul mennek a dolgok”, ez pedig negatív hatással lehet a biztos további karrierjére.

Mertviscsev ezredes felajánlotta a katonai biztosnak, hogy ha vesz neki egy legalább 70 ezer rubel (~458 ezer forint) értékű mosógépet, akkor elkerülheti az ellenőrzés következményeit.A komisszár úgy tett, mintha beleegyezett volna ezekbe a feltételekbe, de közben feljelentést tett az FSZB katonai elhárítási osztályán zsarolás miatt. A Mertvishchevvel folytatott további tárgyalásokat már ők folytatták le.

A rendfenntartó erők őrizetbe vették az ezredest, amikor megérkezett a mosógépért. Mertvishchev ellen büntetőeljárás indult a zsarolás miatt. A tiszt elismerte a bűnösségét. Az FSZB és a Nyomozó Bizottság ellenőrizni kívánja Mertviscsevet, hogy részt vett-e hasonló bűncselekmények elkövetésében. (Kommerszant/Meduza)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt