Videóüzenetben kéri Max Verstappent a Nobel-békedíjas aktivista, hogy ne áruljon több energiaitalt a Red Bull Oroszországban

sport
november 22., 16:21
comments 2

Max Verstappen Forma-1-es autóversenyző segítségét kéri egy videóüzenetben Olekszandra Matvijcsuk ukrán Nobel-békedíjas emberi jogi ügyvéd, hogy mint a márka arca, segítsen elérni, hogy a cég ne árusítsa többé a termékeit Oroszországban.

„Ez egy üzenet Max Verstappennek és minden Red Bull-versenyzőnek. Tudom, versenyautót vezetni veszélyes. Emberek milliói viszont csupán azért vannak most veszélyben, mert Ukrajnában élnek.”- kezdi videóüzenetét Matvijcsuk, amelyet kedden tettek közzé Twitteren. Majd röviden elmeséli egy kijevi család történetét, akiknek el kellett menekülnie Kijevből - ahonnan ő is bejelentkezik -, hogy megmentsék a lányuk életét, az orosz hadsereg azonban azt a várost is megtámadta, a kislány, a négy éves Lisa pedig meghalt.

„Mert Ukrajnában már nincs biztonságos hely. Nincs hely, ahova elbújhatnánk az orosz rakéták elől.”- folytatja a jogvédő, majd Verstappenhez szól: „Ez a helyzet azért állhatott elő, mert Oroszországnak van pénze arra, hogy városokat döntsön romba és civileket gyilkoljon meg. Max, te a Red Bull (amely a Forma-1 főszponzora) egyik márkanagykövete vagy. Kérlek, meg tudnád kérdezni őket, miért árulnak még mindig Red Bullt Oroszországban, mialatt számos külföldi nagyvállalat kivonult az országból?”

„Miért támogatja a Red Bull Oroszország háborúját?”Majd Verstappen támogatását kéri, hogy segítsen rávenni a céget, más nagyvállalatokhoz hasonlóan vonuljon ki Oroszországból.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt