A Korrupciókutató Központ Budapest „nem kíván részt venni” az Integritás Hatósággal való közös munkában

POLITIKA
november 23., 12:22
comments 11

Tóth István János közgazdász, a Korrupciókutató Központ Budapest (CRCB) vezetője a hvg.hu-nak azt mondta a CRCB „nem kíván részt venni” az együttműködésben az Integritás Hatósággal.

photo_camera Dabóczi Kálmán alelnök, Bíró Ferenc elnök és Molbusz Tímea alelnök az Integritás Hatóság vezetőinek kinevezésén a Sándor-palota Tükörtermében 2022. november 4-én Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Az Integritás Hatóság november 14-én írt ki pályázatot Korrupcióellenes Munkacsoportjukba, amibe hivatalosan nem kormányzati szereplőket, vagyis civileket is keresnek arra a feladatra, hogy velük közösen dolgozzanak. A pályázat november 24-én, csütörtökön zárul le, de a hvg.hu úgy tudja, a civil szervezetek nem tolonganak a lehetőségért, és az Integritás Hatóság november 23-i közleményében is jelezte, hogy továbbra is várják a jelentkezéseket.

A rendszerszintű korrupció létezését tagadó kormánytöbbség az EU-nak engedve más intézkedések mellett azért hozta létre az új szervet, hogy Brüsszel ne vonja el a Magyarországnak járó kohéziós pénzek harmadát, 3000 milliárd forintot.

A CRCB vezetőjével készült interjúnkban Tóth István János napokkal ezelőtt azt mondta, „ez egy kleptokrata rendszer, amin egy új hatóság létrehozása semmit nem változtat”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt