Az ellenzék megint obstrukcióra készül az Országgyűlésben

parlament
november 23., 17:19
comments 10

A Belügyminisztérium szerint korszerűbbé és hatékonyabbá teszi az egészségügyi rendszert az új törvényjavaslat, hogy a rendszer ne betegségüggyel, hanem egészségüggyel foglalkozzon – mondta el a javaslat parlamenti vitáján Takács Péter belügyi államtitkár, aki szerint a javaslatot nem egy nyár alatt találták ki.

De az ellenzéknek az nem tetszik, azt tervezik, hogy újra reggelig vitáznak, akárcsak egy hónapja, amikor a szociális törvény vitájánál több mint 22 órán át tartott az ellenzéki obstrukció. Erről ezúttal a jobbikos Lukács László György videót tett ki, a DK pedig közleményben tudatta, hogy a képviselői „egész éjjel kitartanak, és sorban fognak felszólalni az új egészségügyi törvény ellen”.

photo_camera Ellenzéki képviselők a Parlament rendkívüli ülésén augusztusban. Fotó: Németh Dániel/444

A kormány november 16-án nyújtotta be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes törvénymódosító csomagját, ami alapjaiban írná át a kórházak működését: sürgősségi ellátás csak a megyei kórházakban lenne, és megszűnne sok háziorvosi praxis is.

Takács Péter november 10-én egyeztetett a javaslatról a Magyar Orvosi Kamara elnökségével, a Magyar Kórházszövetséggel és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarával, ezeknek a szervezeteknek ezután 5 napjuk volt a véleményezésre – írja a Telex.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt