Egy olasz férfi lopkodta a bicikliket a Balaton környékén

bűnügy
november 23., 14:06
comments 4

2021. december 3-án egy balatonfüredi hotel igazgatója tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy a szálloda mélygarázsából valaki ellopott két, több 100 ezer forintos kerékpárt.

A rendőrök azonosították, majd 2021. december 11-én Nagykanizsán elfogták a feltételezett elkövetőt, egy 32 éves olasz állampolgárt. Kiderült, hogy a férfit az olasz hatóságok is körözik. A tettest ezután a rendőrök előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták.

A nyomozás során kiderült, hogy a férfi tavaly októberben és novemberben számos Balaton-parti településen, valamint Miskolctól Pécsig több helyen is kerékpárokat lopott, illetve könyvtári könyveket is, amiket továbbértékesített. Az olasz állampolgárt a nyomozók őrizetbe vették, és 2021. december 13-án indítványozták a letartóztatását.

A tettes ellen üzletszerűen elkövetett lopás megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás. A Balatonfüredi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

photo_camera Jelenet a kultikus olasz neorealista alapműből, az 1948-as Biciklitolvajokból.

Olaszország és a Balaton viszonya mostanában egészen különösen alakul: októberben egy Németországban élő 24 éves afgán férfi a Tihanyi-félsziget melletti Örvényesen szállt vízre egy lopott csónakkal, hogy a Balatont átevezve Olaszországba érkezzen, végül Balatonszárszónál kiáltott segítségért. (police.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt