Média1: Tömeges elbocsátások és felmondások a Napi.hu-nál

Média
2022 november 23., 11:19
comments 10

Az Indexet is üzemeltető Indamedia gazdasági tematikájú lapjától, a Napi.hu-tól hat embert küldenek el szerdán – írja a Media1. Ez a teljes szerkesztőségnek csaknem a fele, hisz az impresszum szerint 15 ember készítette az újságot. Ezenkívül a lap információi szerint Szabó Dániel főszerkesztő-helyettes és Vámosi Ágoston újságíró beadták a felmondásukat, ahogy az alig egy hónapja érkezett tartalomfejlesztési igazgató, Illisz László is távozik. Ez azt jelenti, hogy a 15 fős eddigi stábból mintegy 7 fő marad – írja a Media1 –, és az sem kizárt, hogy további felmondások lesznek majd.

Mindez azután történik, hogy húsz év után eltávolították a Napi.hu főszerkesztőjét, Domokos Lászlót. A sajtó-ügyi szaklap szerint két új munkatárs is felbukkant, akik korábban a már elfoglalt Indexnél vállaltak munkát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.