Megint Kijevet lőtte az állam, aminek a megítélésébe nem mentek bele a fideszes EP-képviselők

háború
2022 november 23., 13:30
comments 9

Miközben az Európai Parlament jelentős többséggel, 494 igen, 58 nem és 44 tartózkodó szavazat mellett (úgy, hogy a fideszes képviselők még csak gombot sem nyomtak) megszavazta az állásfoglalást, ami szerint Oroszország államilag támogatja a terrorizmust, az orosz hadsereg újabb rakétahullámot indított el Ukrajnában.

Robbanások hallatszottak Mikolajiv és Dnyipropetrovszk régiókban, Ukrajna légvédelme több rakétát is kivédett. Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere megerősítette a kritikus infrastruktúrák elleni csapásokat, a robbanások után áramkimaradások jöttek.

Kijev látképe néhány napja
photo_camera Kijev látképe néhány napja Fotó: MAXYM MARUSENKO/NurPhoto via AFP

Lvivben elment az áram, a polgármester arra buzdította az embereket, hogy keressenek menedéket, a tágabb kijevi régió vezetője pedig azt mondta, hogy a kritikus infrastruktúra és az otthonok is sérültek.

A szomszédos ország, Moldova is „tömeges” áramszünetekről számolt be, bár közvetlenül nem érte őket találat. (Guardian, BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.