Megint Kijevet lőtte az állam, aminek a megítélésébe nem mentek bele a fideszes EP-képviselők

háború
november 23., 13:30
comments 9

Miközben az Európai Parlament jelentős többséggel, 494 igen, 58 nem és 44 tartózkodó szavazat mellett (úgy, hogy a fideszes képviselők még csak gombot sem nyomtak) megszavazta az állásfoglalást, ami szerint Oroszország államilag támogatja a terrorizmust, az orosz hadsereg újabb rakétahullámot indított el Ukrajnában.

Robbanások hallatszottak Mikolajiv és Dnyipropetrovszk régiókban, Ukrajna légvédelme több rakétát is kivédett. Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere megerősítette a kritikus infrastruktúrák elleni csapásokat, a robbanások után áramkimaradások jöttek.

photo_camera Kijev látképe néhány napja Fotó: MAXYM MARUSENKO/NurPhoto via AFP

Lvivben elment az áram, a polgármester arra buzdította az embereket, hogy keressenek menedéket, a tágabb kijevi régió vezetője pedig azt mondta, hogy a kritikus infrastruktúra és az otthonok is sérültek.

A szomszédos ország, Moldova is „tömeges” áramszünetekről számolt be, bár közvetlenül nem érte őket találat. (Guardian, BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt