Orbán már háromszor annyi rezsit fizet, mint tavaly ilyenkor

POLITIKA
november 23., 9:15
comments 23

„Tisztelt Képviselő Úr! Itt küldöm. A budapesti házunk rezsije 2021 novemberében 55.190, 2022 novemberében 178.598 forint, a felcsúti házam rezsije pedig 2021 novemberében 47.756 forint, 2022 novemberében 121.973 forint volt” – írta meg levélben Orbán Viktor Bedő Dávidnak, a Momentum frakcióvezető-helyettesének három héttel azután, hogy Bedő arról kérdezte a parlamentben a miniszterelnököt, mennyi rezsit fizet a budapesti és felcsúti házai és a hatvanpusztai birtoka után.

Orbán akkor először csak annyit mondott, erre a felesége „írásban fog válaszolni”, amihez aztán hozzátette, hogy a törvények szerint lakhatna rezidenciában is, de nem él ezzel a lehetőséggel, és magánügy, hogy mennyi a rezsije. Azt mondta, magánlakásban lakik, és ott úgy él a feleségével, ahogy akar. A levelet végül Orbán Viktor írta alá, nem pedig a felesége.

A levelet Bedő végül november 22-én, kedden kapta meg, erről fotót is posztolt Facebookra. A momentumos képviselő egy másik bejegyzésében azt írta, „Orbán Viktor olyan sok rezsit fizet egy hónapban, hogy három hétbe telt neki összeszámolnia és válaszolnia”.

photo_camera Fotó: Bedő Dávid/Facebook

Bedő szerint felháborító, hogy „a miniszterelnök, aki hazug módon sokszor bújik a nép egyszerű gyermeke bőrébe, többet fizet egy hónapban a rezsiért, mint amennyi egy kezdő pedagógus bére ma Magyarországon. A szomorú igazság ma az, hogy ő megengedheti magának, hogy így éljen az emberek pénzéből, magyarok millióinak viszont nélkülözniük kell és a kormány mindössze minimális segítséget nyújt számukra. Ráadásul ebben még nincs is benne a hatvanpusztai luxusbirtokának a rezsiköltsége, erre valamiért elfelejtett válaszolni a kormányfő”.

A hatvanpusztai családi birtok egyébként papíron nem Orbán Viktor tulajdona.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt