Utasra támadt egy buszsofőr, vádat emeltek vele szemben

bűnügy
november 23., 10:26
comments 2

Vádat emelt a Hatvani Járási Ügyészség egy buszvezetővel szemben, aki ordítva támadt egy utasra, miután az emlékeztette rá, hogy korábban nem épp megfelelően viselkedett.

Az ügyészség közleménye szerint a buszsofőr a Hatvan-Budapest járaton dolgozott, és feladatai közé tartozott az is, hogy ellenőrizze a felszállók jegyeit. 2021 őszén történt egy kisebb konfliktus, miután egy fiatal egyetemista nem tudta bemutatni a diákbérlete mellett az „igazolás diákok kedvezményes utazásának viszonylatairól” megnevezésű papírt, emiatt a sofőr nem engedte fel a buszra. Ezután az egyetemista a pénztárhoz ment, hogy ott kérjen egy olyan papírt, amit otthon hagyott, de a sofőr nem várta meg és elindult a busszal, a tanuló pedig lekéste az óráit a budapesti egyetemen.

Nem sokkal később, október 12-én reggel az egyetemista és a sofőr „összetalálkozott ugyanazon a járaton”, a tanulónál most már ott volt a papír, és ahogy az ügyészség közleményében írják „nem mulasztotta el egy kevéssé szalonképes kifejezés használata mellett emlékeztetni a sofőrt a korábbi afférjukra”.

A buszsofőr ekkor megragadta a srác ruháját, majd beljebb taszigálta az utastérbe, miközben azt kiabálta, hogy letépi a fejét, és „abból focilabdát csinál”. Majd mielőtt még a biztonsági őrt és a rendőrséget hívta volna (a sofőr, és nem az utas), az ügyészség szerint közölte, hogy „kizárja a támadás ellen nem is védekező sértettet az utazásból, aminek azonban a társaság üzletszabályzata szerint nem volt meg a jogalapja”.

A buszsofőrt a járási ügyészség „közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazással” vádolja. Három év próbaidőre felfüggesztett börtönt kaphat, és határozott időre eltilthatják a gépjárművezetői foglalkozástól.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt