129 épületét zárja be az ORFK országszerte

belföld
2022 november 24., 18:40
comments 12

Rétvári Bence belügyi államtitkár korábban elismerte, hogy „a fűtési szezon megkezdését követően egyes rendőrőrsök épülete használatának ideiglenes korlátozására került sor”, de hozzátette, hogy az elmúlt években nem szűnt meg egyetlen rendőrőrs sem - az Alfahír viszont ennek az ellenkezőjét tudta meg az ORFK-tól. A lap kérdésére azt írták:

„A rendőrségi területi szervek 2022. november 15-ig 112 darab épületet, épületrészt zártak be ideiglenesen a fűtési szezon végéig (rendőrőrsök, körzeti megbízotti/KMB irodák, oktatási és rekreációs épületek, autópálya rendőrség, stb.). 17 helyen véglegesen bezárnak kis létszámú szervezeti egységek, jellemzően KMB irodák.” Azt is megírták, hogy nem kizárólag azokat az épületeket zárják be ideiglenes vagy végleges jelleggel, amelyek takarékossági okok miatt indokoltak, hanem amelyek nélkül a szolgálatot továbbra is megfelelő szinten el tudják látni. A bezáró egységekben dolgozó munkatársakat máshol helyezik el, és a szolgálatot ugyanúgy ellátják, mint előtte.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) székháza a Teve utcában.
photo_camera Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) székháza a Teve utcában. Fotó: Róka László/MTI/MTVA

Országosan 16 rendőrőrsöt, 78 KMB irodát, 5 autópálya rendőrséget, 7 egyéb rendőrségi épületet, valamint 23 oktatási/rekreációs épületet zárnak be. A legtöbb véglegesen bezáró körzeti megbízotti iroda Veszprém megyében található, szám szerint 10, a legtöbb ideiglenes bezárás pedig Zala megyét érinti.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.