Átugrott a szomszédba temetésre, de már nem engedték vissza az orosz állampolgárt Észtországba, ahol 58 éve élt

külföld
2022 november 24., 15:04
comments 23

„Azt mondták, hogy visszavonták a tartózkodási engedélyemet, mert veszélyt jelentek az Európai Unióra. Autóba ültettek, elvittek a 2-es számú határátkelőre, fel a hídra, odaadták az útlevelemet, elvették a személyi igazolványomat, ennyi, ott maradtam egy telefonnal és egy esernyővel” – mondta Szergej Nyeprimerov 66 éves orosz állampolgár, aki 8 éves korától Észtországban élt. Egészen mostanáig.

A Narva folyó az észt-orosz határon
photo_camera Folyó és híd az észt–orosz határon Fotó: BENJAMIN FURST/Hans Lucas via AFP

Nyeprimerov még szeptember 30-án hagyta el az észtországi Narva városát, hogy részt vegyen egy barátja temetésén az oroszországi Ivangorodban, a két települést csak a folyó választja el egymástól.

Az észt hatóságok szerint az engedélyt azért vonták vissza, mert Nyeprimerov oroszbarát akciókban vett részt. Kiemelték, hogy május 9-én Narva német megszállás alóli felszabadításának napjára szervezett eseményt, az Orosz Föderáció zászlóját lengette, katonai egyenruhát és egyéb jelképeket viselt. (Meduza.io)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.