Elnézést kért az iPhone-gyárban történt balhé miatt a Foxconn

külföld
2022 november 24., 10:22

Bocsánatot kért a világ legnagyobb iPhone-gyárát működtető Foxconn a héten a gyárban kitört összecsapások miatt. A kínai Csengcsouban található 200 ezer embert foglalkoztató üzem dolgozóinak a szigorú járványügyi lezárásokból lett elegük, a karantén alatt lévő gyárterületről megpróbáltak kitörni, még a biztonságiakkal is összecsaptak.

A Kínában érvényes szabályok szerint a gyár munkásai nem hagyhatják el az üzemet, a váltás belépését pedig nem engedélyezik a hatóságok. A gyár hálótermeiben nem különítették el a koronavírus-fertőzötteket, a dolgozók a közösségi médiában elterjedt vidókon azt mondják, hogy nem kaptak elegendő élelmiszert sem. A munkások között elterjedt a hír, hogy a beígért bónuszok kifizetése is csúszni fog.

„Csapatunk megvizsgálta az ügyet, és felfedezte, hogy technikai hiba történt a felvételi folyamat során” - mondta a Foxconn közleményében, utalva az új munkavállalók munkába állására. Azt, hogy pontosan milyen hiba volt ez, a közlemény nem részletezte. A vállalat közölte, hogy megállapodott a munkavállalókkal a vita megoldására, és hogy a termelés az üzemben folytatódik. Az Apple azt írta az ügyben, hogy együttműködik a Foxconn-nal a helyzet megoldása érdekében. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.