Gázpisztollyal támadt a főorvosra egy részeg férfi

bűnügy
2022 november 24., 10:52
comments 2

Idén nyáron az egyik budapesti kórházban ittasan, gázriasztó fegyverrel támadt rá az osztályvezető orvosra egy férfi, vádat emeltek ellene, írja közleményében az ügyészség. A 48 éves férfi július 23-án kora délután erősen ittas állapotban veszekedni kezdett az orvossal, úgy gondolta, hogy a hozzátartozója nem kapott megfelelő ellátást.

A férfi a szóváltás során elővett egy lőfegyverre hasonlító gázriasztó fegyvert, azt az orvosra fogta, és megfenyegette, hogy lelövi. Ezt követően a két férfi dulakodott, az orvos megpróbálta kicsavarni a férfi kezéből a fegyvert, majd a földre vitte támadóját. A dulakodás során a fegyver elsült, sérülést azonban nem okozott. A részeg férfi a földre kerüléskor eszméletét vesztette, ezért az orvos és a helyszínre siető ápolók ellátták, majd értesítették a hatóságokat.

link Forrás

Az ügyészség a férfit fegyveresen elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal vádolja, és vele szemben börtönbüntetést indítványozott. Az ügyészség emellett indítványt tett arra is, hogy rendelje el a rá korábban, más ügyben kiszabott 10 hónap felfüggesztett börtönt végrehajtását is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.