Megtalálták a vasárnap eltűnt túrázó holttestét New Hampshire-ben

külföld
november 24., 9:06
comments 2

Holtan találták szerdán azt a massachusettsi túrázót, aki eltűnt, miután a hétvégén egyedül ment túrázni New Hampshire-ben, közölték a hatóságok. A 20 éves Emily Sotelót a Franconia hegységben található Mount Lafayette északnyugati oldalán találták meg, miután vasárnap reggel elindult a Franconia Ridge túrára.

Sotelo eltűnését egy családtag jelentette, miután nem tért vissza a megbeszélt időpontban. A lányt vasárnap reggel tették ki a Lafayette Place kempingnél a New Hampshire-i Franconiában. A hatóságok szerint a New Hampshire-i Fehér-hegységben lévő Lafayette, Haystack és Flume hegységben tervezett túrázni.

Vasárnap este három csapatot küldtek ki a keresésére, de a hőmérséklet a hegygerincen nulla fok körüli volt, és 30-40 mérföld/órás szél fújt, ami akadályozta a keresést, közölte a Pemigewasset Valley Search and Rescue Team.

A hatóságok két napig keresték Sotelót, mielőtt kedden megtalálták néhány holmiját a Lafayette Brook forrásvidékénél. A holttestét szerda reggel találták meg. Sotelo halálának okáról a tisztviselők nem közöltek információt. (ABC News)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt