Több mint 14 órája tart az ellenzék obstrukciója az Országgyűlésben

POLITIKA
november 24., 6:53
comments 59

„Veszélyességi pótlék járna ezért: hajnali fél 2-kor Rétvári Bence államtitkárt kell hallgatni” - írja Tordai Bence, a Párbeszéd-frakció képviselője a Facebookon. Az ellenzék szerda este kezdett obstrukcióba, tiltakozva az új egészségügyi törvény ellen. Októberben a szociális törvény vitájánál több mint 22 órán át tartott az ellenzéki obstrukció.

photo_camera Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Az egészségügyi törvényt a Magyar Orvosi Kamara sem támogatja, „annak egyes, az ellátásbiztonságot és az orvoskollégák közellátásban maradását veszélyeztető rendelkezései miatt.” Közleményükben azt írták, fontos, hogy a kormány „belekezdjen az egészségügy átalakításába”, de szerintük „a tervezett, hatástanulmányokat nem ismertető, erőltetett ütemű átalakítás jelentős kockázatokat rejt”.

Tordai azt írta, hogy azért vitatkoznak, mert:

  • „nem akarjuk, hogy elvegyék a szakrendelőket az önkormányzatoktól!
  • Nem akarjuk, hogy úgy rakják át a sürgősségi ellátást a mentőszolgálathoz, hogy ehhez plusz forrást nem biztosítanak!
  • Nem akarjuk, hogy az ápolási ellátást úgy rakják át a szociális szférába, hogy plusz forrást nem adnak, és az ápolásra szorulókkal vagy családjukkal fizettetik ki az ápolás költségeit!
  • Azt akarjuk, hogy ne a körzetek eltörlésével oldják meg a háziorvoshiányt, hanem azzal, hogy van elegendő háziorvos!"

„14 órája tart a Parlamentben a egészségügyi törvény vitája” - írja Jámbor András, a Párbeszéd-frakció képviselője a Facebook-oldalán. Jámbor felszólalásában azt mondta, hogy a magyar dolgozók - köztük az egészségügyi dolgozók - dolgozzák a legtöbb időt Európában, ami hatással van mindannyiunk egészségére.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt