Zelenszkij: Vissza kell szereznünk minden megszállt területet

háború
november 24., 21:00
comments 2

Az ukrán elnök szerint Oroszország új stratégiája ellenére – amelynek célja, hogy lerombolja Ukrajna infrastruktúráját és sötétségbe borítsa az országot – az országa nem lesz kevésbé elszánt összes megszállt területe felszabadítását illetően. Az ukrán elnök kitartott amellett, hogy a háború végére az egyetlen tartós megoldás, ha Oroszország kivonul az összes megszállt területről.

„Vissza kell szereznünk minden területet... mert úgy gondolom, hogy a harctéren van a megoldás, ha nincs diplomácia”

– mondta Zelenszkij a Financial Timesnak. „Ha nem kapjuk vissza a földjeinket teljes egészében, a háború egyszerűen befagy, és csak idő kérdése, hogy mikor kezdődik újra.”

photo_camera Volodimir Zelenszkij francia polgármestereknek üzen a távolból Fotó: ALAIN JOCARD/AFP

Szerdán Oroszország 70 rakétát indított infrastrukturális célpontok ellen Ukrajna-szerte, így az ország mintegy 80 százaléka áram és víz nélkül maradt. Ukrajna mind a 15 atomreaktorát lekapcsolták, mert az áramellátás instabillá vált. Az elnök szerint a polgári infrastruktúrát célzó támadások azt mutatják, Moszkvának nem áll szándékában tárgyalni a háború befejezéséről.

Zelenszkij azt mondta, az e heti csapás elképzelhetetlen a modern világban: szerinte 80-90 éve fordult elő utoljára olyan az európai kontinensen, hogy egy egész országban egyáltalán nem volt világítás. Szerinte ez az erő és a kitartás háborúja, és az ukrán nemzet nagyszerűen reagált a kihívásokra.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt