Megharapta, fojtogatta, berángatta egy medencébe az ötéves ausztrál kisfiút egy piton

külföld
2022 november 25., 20:40
comments 1

Dermesztő kígyótámadást élt túl egy ötéves ausztrál kisfiú az Új-Dél-Wales-i Byron Bayben. Beau Blake épp a medencében úszkálni indult, amikor egy nála háromszor nagyobb, háromméteres piton megharapta, fojtogatni kezdte, és a medencébe rángatta.

A kisfiút, akire ekkor még rá volt tekeredve az óriáskígyó, a nagyapja rángatta ki a medencéből, hogy aztán az apja tépje ki a kígyó halálos szorításából. Beau végül kisebb sérülésekkel megúszta, jól van.

"Amint letörölgettük róla a vért, és megnyugtattuk, hogy nem fog meghalni, mert nem mérges kígyó harapta meg, már jól is volt" - mesélte apja, Ben Blake a melbourne-i 3AW rádióadónak pénteken, egy nappal a történtek után. A harapás helyét azért szemmel fogják tartani, nehogy elfertőződjön, mondta.

Ben Blake szerint a szerencsés kimenet ellenére a kaland eléggé megviselte a családot. "[Beau] a medence szélén sétált, a piton ott leselkedhetett az áldozatára, aki ezesetben Beau lett. Csak egy nagy fekete árnyékot láttam előbukkanni az árnyékból. Mire a medence aljára értek, a kígyó már teljesen rátekeredett a lábára" - mesélte.

A kisfiú 76 éves nagyapja, Allan "saját életével mit se törődve" vetette magát a kisfiú után, hogy kígyóstul kiemelje, és átadja fiának az unokáját. Ben Blake, aki magát "nem apró fickóként" jellemezte, 15-20 másodpercébe tellett lehámozni a kígyót a fiáról. Ezután még tíz percig kellett szorongatnia a kígyót, hogy lenyugtassa fiát és apját, mielőtt visszaeresztette az állatot a természetbe. "Visszament a tetthelyre, az aljas dög" - mondta.

Ben Blake szerint amúgy a háromméteres piton támadása olyasmi, ami az ő környékükön a hétköznapok része. "Nézze, ez Ausztrália" - mondta. (Via BBC. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Chris Parker / Flickr CC BY-ND 2.0)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.