Az ukrán állami atomenergia-cég szerint az oroszok készülnek elhagyni a zaporizzsjai atomerőművet

háború
2022 november 27., 17:05
comments 5

Az ukrán állami atomenergia cég, az Energoatom vezetője vasárnap azt mondta, hogy a jelek szerint az oroszok arra készülnek, hogy elhagyják a zaporizzsjai atomerőművet, amelyet még márciusban foglaltak el.

Az Energoatom vezetője szerint erre az utal, hogy az orosz médiában az utóbbi időben nagyon sok hír jelent meg arról, hogy érdemes lenne kiüríteni az üzemet, és talán érdemes lenne az irányítást a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség kezébe adni. Emellett a cég vezetőinek az a benyomása, hogy az oroszok pakolnak és mindent ellopnak, amit lehet. Szerintük azt még korai kijelenteni, hogy elhagyják az atomerőművet, de az biztos, hogy készülődnek.

Ha ez valóban bekövetkezik, akkor végre történne valami a részben megszállt délkeleti Zaporizzsja régióban, ahol a frontvonal hónapok óta alig mozdult. Amiatt viszont folyamatosak volt az aggodalmak, hogy rendszeresek voltak a lövések az atomerőmű körül. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt